ככל שעוברות השנים וימי המכירות המיוחדים Black-Friday הנחשב לחג הקניות המערבי הגדול בעולם, במיוחד אונליין ומקבילו האסייתי-בינלאומי Singles Day הופכים לדבר שבשיגרה, כך גם התובנות של השופרים החכמים מתחילות להיערם וקיבצנו כמה מהן כדי להקל עליכם בזמני הקניות ה'קשים' האלה. הפעם אחראיות על הטיפים 7 שופריות מקצועיות המספקות מידע, נתונים ומדריכי Unboxing ביוטיוב, למגוון מוצרים ומותגים בינלאומיים:1. הכינו את הממחטות. הכוונה היא לבוא מוכנים לימי המכירות המיוחדים, על ידי רשימות מבוקשות, סימון מוצרים ואף הכנסה לעגלה - רוב האתרים תומכים באפשרות להכניס לרשימת משאלות או עגלה או אפילו לבצע כבר עכשיו רכישה, במחירי ימי המכירות המיוחדים. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שגם המבצע הכי יציב, יכול להיגמר בכל רגע ואין טעם לבכות על חלב שנשפך, מה שהשגתם - שאפו. מה שלא? בשנה הבאה.
2. התאימו את הקניות לאתרים. על פי נתונים מהאתרים הבאים (המשתתפים בשמחה בחג שאותו יצרה למעה אליבאבא-אליאקספרס), אלו היו הקטגוריות הנמכרות ביותר ב SINGLES DAY האחרונים: gearbest - שעונים חכמים, טלפונים סלולרים, רחפנים, תאורה, שואבי אבק רובטיים, מדפסות תלת מימד. strawberrynet - בשמים, קוסמטיקה לפנים. banggood - מחשבים ניידים, צמידי כושר. zaful - בגדי ים. gamiss - אופנת גברים. dx - קייסים, מגנים, מטענים ובטריות חלופיות.
3. וודאו שאתם רוכשים באתר עם HTTPS (ולא HTTP) והעדיפו לגשת אליו ישירות/דרך גוגל ולא מתוך הודעה אלמונית שקיבלתם. מבלי להיכנס לעולם אבטחת המידע ותקיפות הסייבר, נציין רק שבתקופה ימי המכירות עולים נסיונות הרמאות באלפי אחוזים והם מנצלים את החתירה להנחה העיוורת לפעמים של צרכנים. פיקחו עיניים.
4. קונים 'מכשיר לבן' (ציוד חשמלי המיועד בעיקר למטבח ותחזוקת הבית) או מכשיר אלקטרוני אחר המתחבר לרשת החשמל? ודאו שאתם מקבלים אותו בגירסה המתאימה לשקעים בישראל ו/או דאגו למתאם תיקני שימנע תקלות חשמל בעתיד.
5. בשיגרה, אנחנו נוטים להתעלם ולמחוק אימיילים/SMS-ים המאשרים שאכן ביצענו רכישה. בתקופת ימי המכירות המיוחדים, על אחת כמה וכמה מומלץ להיפרד מהמנהג הזה ולשמור כל אישור שקיבלתם, במיוחד מספרי עסקאות והזמנות. בתקופה זו חווים נותני השירות באתרים עומס לא שיגרתי ולכן מומלץ להימנע מבעיות ולהחזיק את האישורים זמינים למקרה שתצטרכו תמיכה.
6. אל תתעלמו מתגובות גולשים על המוצרים, קחו בחשבון שלוש/ה פרופילים עיקריים של מגיבים:א. המגיב בתשלום. גם אם נדמה שזה לא חוקי או אפשרי, זה קיים. המגיב התשלום יגיב בדרך כלל בטקסט ארוך מהרגיל, עם סופרלטיבים שעוד לא שמעתם על המוצר והערותיו - אם בכלל - יהיו על דברים שסובבים את המוצרים, לעולם לא על המוצר עצמו.ב. המגיב העצבני - זה אולי משלוח שלא הגיע או פקק שנשבר, אבל התגובה תהיה זהה - קטילה בלתי משתמעת לשתי פנים של המוצר, לפעמים ללא פירוט כך שצריך להבין מאיפה מגיעה הביקורת ואם היא חד פעמית.ג. המגיב שממליץ לקנות - אלו הביקורות הטובות ביותר שאפשר להשיג. לקוח אוביקטיבי שטוען שהוא ירכוש שוב ו/או ימליץ לחבריו, הוא ככל הנראה הדרך הטובה ביותר שלנו לדעת שבחרנו בטוב, עוד לפני שההזמנה יצאה לכיווננו.
7. זיכרו את הבדלי המידות. בכל אתר, לפעמים בכל ספק או דף מוצר, יש טבלאות מידות שמאד כדאי להתחשב בהן. ה 'מדיום' הסיני והאמריקאי שונים מאד ושניהם לרוב, לא דומים ל'מדיום' שהתכוונתם בישראל. כלל אצבע באליאקספרס לרוכשים מישראל - שתי מידות יותר מהרגיל שלכם, לא פחות.
היעזרו במדריכי קנייה, קיראו את הניוזלטרים של החברות המשתתפות ביתר תשומת לב בזמן הקרוב ושימרו על פרטי האשראי שלכם לעצמכם רוב הזמן. הטיפ הכי חשוב שאיתנו נסיים, הוא המעבר באתר קאשבק שמסדר לכם את המחיר הכי טוב אונליין. חג קניות שמח!