אליאקספרס הוא מהאתרים המובילים ברשת להזמנות מוצרים מספקים שונים, בדומה לאיביי, אך הוא מתמקד בשוק הסיני, משם מגיעה המון סחורה מגוונת, במחירים זולים בהרבה מהמקובל באירופה, ארה"ב וישראל.
מוצרים פגומים, הזמנות שלא הגיעו ושירות לקוחות לקוי, הן בעיות שאפיינו את רוב הרכישות אונליין בתחילת הדרך לא רק באליאקספרס. כמעט בכל אתר סיני, אמריקאי וישראלי הצטברו כמויות גדולות של תלונות, בקשות להחזרים כספיים ודרישה לשירות לקוחות טוב יותר.
אליאקספרס הוא אחד האתרים הגדולים בעולם שעבר את המהפכה של תודעת השירות באתרי אינטרנט, של האמינות והיציבות ברכישה אונליין ובשקיפות כלפי הלקוחות, מכל העולם. בימנו, ברכישה באמזון, איביי, וואלה-שופס או אליאקספרס, יש לכם מספר שכבות הגנה וכלים בשביל שלא להיפגע ואתם אפילו לא צריכים להתאמץ בשביל זה.
חנות האונליין הענקית מסין אלי אקספרס מונעת מהמוכר לקבל תשלום עבור המוצרים שרכשתם, עד שאתם תדווחו שהמוצר הגיע אליכם בצורה לה ציפיתם (ואם לא תעשו זאת, אליאקספרס תיתן לכם כ 60 יום 'על חשבונם' בטרם יעבירו את הכסף למוכר, כדי להגן על הקנייה שלכם ולהבטיח החזר כספי/פיצוי במקרה שזה יידרש על ידכם). נסקור מספר טיפים שיאפשרו לכם להפוך ברגע ל'קונים חכמים'.
ברכישה במגוון החנויות וכמובן באליאקספרס לאחר הרשמה לאתר קאשבק, אתם כבר מרוויחים כי הבטחתם לעצמכם החזר כספי. בשביל שלא 'יעקצו' אתכם וכדי להיות בטוחים בשלבי ההזמנה השונים, שימו לב היטב:
בכל דף-מוצר רשום 'בעל הבית' - שם החנות (וירטואלית לרוב) שמספקת את הסחורה. כדאי לבחור מוצאים מחנויות עם ותק, דירוג גבוה, מידע רקע וביקורות טובות. כמובן שכדאי גם להתחשב בביקורות ודירוג המוצר עצמו. ככל שתיקנו בחנויות עם דירוג גבוהה יותר, מוצרים שבעלי דירוג גבוה עם מספר הזמנות גדול, כך יקטן הסיכוי להתאכזב.
תשלום בטוח חוסך חשש - לאליאקספרס תמיכה בשירות פייפאל הבינלאומי. זהו שירות שמאפשר לכם להזין אליו פעם אחת את כרטיס האשראי ומאותו רגע לא לחשוף את פרטי האשראי שלכם לאף חנות אונליין. פייפאל מהווה 'מתווך' בינכם לבין כל חנות ושומרת על פרטי הכרטיס שלכם. בצורה זו לא תחששו מפריצות לאתרים ושימוש לא רצוי בפרטי האשראי שלכם. אליאקספרס גם השיקה שירות 'אליפיי' משלה - מתחרה של פייפאל ולה יתרון בכך שאין בה גביית עמלות על העברת כספים.
זה באמת כל כך מהיר? סוגיית המשלוחים גם היא הייתה בעבר מכשול מעכב בהזמנות אונליין בכלל ומסין בפרט. שיטות השילוח הישנות לא עמדו בקצב הגידול של הצרכנים והמצב הגיע לעיכובים של שניים, שלושה ואף ארבעה חודשים עד להגעת המוצרים לישראל. כיום, עם הקמתם של מרכזים לוגיסטים ברחבי העולם, חלה התעיילות ממשית בדרכי השילוח והמעקב אונליין אחרי הסטטוס של המשלוח. יש מוצרים שתוך שבועיים או פחות מרגע ההזמנתם, כבר יגיעו אליכם לדואר.
קיבוץ הזמנות בעלות צפי הגעה דומה - שימו לב שכל חנות/מוצר מעדכנים מראש מה הצפי להגעת המוצר. מכיוון שרוב המוצרים נשלחים ללא תוספת עלות משלוח, מומלץ לקבץ למשלוחים נפרדים מוצרים בעלי זמן הגעה משוער דומה (כל המוצרים שאמורים לצאת אליכם תוך שבועיים במשלוח אחד, כל המוצרים שלוקח להם 30 יום ומעלה להגיע במשלוח נפרד וכד').
ריכוז קניות אצל ספק אחד - אופציית זירוז משלוח נוספת היא האפשרות להזמין את כל המוצרים שבחרתם מאותו ספק. בצורה זו אתם יכולים לזרז את קבלת המוצרים מצד אחד ומצד שני, שימו לב שהמחיר של מוצר שבחרתם אצל ספק אחד, עלול לקפוץ במאות אחוזים אצל הספק השני.
קבוצות פייסבוק של אליאקפסרס - תוכלו למצוא מספר קבוצות אליאקפסרס רשמיות ופרטיות, לצד מאות פעילות רשת העומלות בשנים האחרונות על המלצות, חיפוש מציאות ושיתוף לינקים מתוך אליאקספרס. כולן מרוויחות - הרוכשים שזוכים להיחשף למוצרים ומבצעים שונים ואותן ממליצות שמקבלות על כך תגמול. בגלל אותו תגמול, כדאי לפעמים להתייחס בחשדנות להמלצות ולא להתייחס לביקורת בודדת או המלצה שנראית טובה מדי בשביל להיות מציאותית. נעלי נייקי/ריבוק/סקצ'רס מקוריות יעלו באליאקספרס לא הרבה פחות ממקומות אחרים (לצד נעלי נייכי/ריבוכ/וסקוצ'רס שנראות אותו הדבר ויעלו עשירית, אבל זה כל הקסם).
> לפתוח Dispute - זו פעולה שמתאפשרת על כל מוצר והזמנה שנמצאים במערכת ההזמנות האישית שלכם באליאקספרס. כשפותחים קריאת שירות מסוג זה, אתם למעשה יכולים לדווח על חוסר שביעות רצונכם המוחלטת מהתהליך והרכישה באתר. לרוב, תקבלו דיווח מהיר ו/או משלוח חדש ו/או החזר כספי.
> פנייה לשירות הלקוחות - ציינו את מספר ההזמנה, שימכם ופרטיכם כפי שמופיעים בהזמנה ותארו את המקרה בו נתקלתם.
> שיחת צ'ט עם נציג בשעות פעילות שירות הלקוחות.