קניות ברשת הן עניין שבשגרה. פיצ'פקעס קטנים לבית ולמשרד, בגדים, טלפונים סלולריים, מוצרי חשמל, ציוד לבית הספר, ציוד ספורט ואפילו שלל אביזרים לשיפוץ הבית - ממוצרי אינסטלצייה ועד חומרי בניין. הכל אפשר היום לקנות אונליין. יש כאלה שנוהגים לרכוש 'מוצרים בדולר' ולעתים אף פחות מכך, לעומתם יש כאלה שקנייה חודשית באינטרנט מסתכמת אצלם בלא פחות מעשרת אלפים שקלים ובמקרים רבים אף הרבה יותר מכך.בפנינו הקונים, עומדות לרוב 2 אפשרויות תשלום. האחת, באמצעות כרטיס אשראי והשנייה, באמצעות פייפאל (או במקרה על רשת האתרים של אליבאבא, כמו אליאקספרס, באמצעות שירות מתחרה דומה - אליפיי). איזו שיטה עדיפה מבין השתיים אם בכלל ומהם היתרונות של כל צורת תשלום.
קודם כל, רכישה ברשת, מלהיבה וחוויתית ככל שתהיה, טומנת בחובה סכנות ואתגרים. אבטחת סייבר היא מושג שגור היום וכשזה מגיע לרכישה מקוונת, מדובר ב-2 מישורים עיקריים: גניבה של כסף וחשיפה + שימוש של פרטים אישיים של אותו רוכש.ברכישה מקוונת בכרטיס אשראי, אנחנו נתונים לחסדי אבטחת אותו אתר ומערכת התשלום שלו. לרוב תהיה זו רכישה בטוחה וזאת ממספר טעמים.
ראשית, יש לנו את היכולת לבטל או לנעול את הכרטיס במידה וזה נגנב. לרוב גם בעל הכרטיס מכוסה מפני הונאה. גם היכולת להתגונן מפני האקרים שזו עוד תופעה פופלרית של המאה ה-21, היא די טובה. מאחר ופרט למסגרת אשראי, אין לאותם פורצים מידע אישי נוסף אודות בעל הכרטיס.
בנוסף, חברות כרטיסי האשראי מנהלות מעקב ותיעוד אחר תנועות חשודות וכך לבעל הכרטיס קל לזהות ולעלות על עסקאות מפוקפקות שלא הוא ביצע. זאת באמצעות מספרי pin ו-cvv שהופכים את פעולת הרכישה באמצעות כרטיס האשראי לבטוחה הרבה יותר.יתרון נוסף בשימוש בכרטיסי אשראי היא האפשרות (ברבים מאותם כרטיסים) לשלם על רכישה בינלאומית מבלי להיות מחויב בעמלה על המרת מטבע.
כמו כן, כשקונים באופן קבוע ומאסיבי ברשת, ניתן להשתמש בכרטיסי reward, המאפשרים למעשה לחסוך כסף ללקוח ע"י צבירת נקודות אותן ניתן לפדות אח"כ באמצעות שוברי קנייה.מאידך, למרות שהשימוש בכרטיס אשראי נוח וקליל, לעתים קרובות אנחנו עשויים להיתקל בקשיים משימוש מרובה בו. למשל, הזנה מחדש של פרטי הכרטיס ב-checkouts למיניהם עלול להוות סוג של טרחה וגם פרצה לאותם האקרים האורבים ברשת, זאת מאחר ובהרבה מקרים יציע לנו הדפדפן לשמור את פרטי הכרטיס לרכישה הבאה.
בפייפאל לעומת זאת, מזינים את כל הפרטים פעם אחת וזהו. הכל נמצא בחשבון שלנו וכל פרטי הרכישות והמידע הפיננסי מאובטח ומנוטר לצורך מניעת גניבה והונאה.פייפאל אף מציינת שבמערכות שלה יש עדכונים שוטפים אונליין כל הזמן בכדי לאתר תנועות חשודות ובכך ביכולתה להגן על הצרכן מפני איומים חיצוניים.
השירות של פייפאל מאפשר לכל אחד לבצע רכישות באמצעות כרטיסי אשראי או ע"י יתרת חשבון. פייפאל קיימת היום ב-24 מטבעות שונים ברחבי העולם ובכדי להתחיל תשלום מקוון באמצעותה, לא צריך בהכרח להשתמש באתר, אלא ניתן להיכנס לדואר האלקטרוני עם לחצן תשלום על מנת לזרז את התשלום.
כך או כך, בכל רכישה מקוונת באינטרנט, יש לשמור על כללי אבטחת מידע אישי על מנת להישמר מהונאות וגניבות.בין היתר חשוב לבצע ניתוק מאתרים בתום ביצוע רכישה, על מנת להגן על כל המידע שלכם. יש לוודא שבאותם אתרים, מופיע https בתחילת כל כתובת, כמו גם בדיקה קפדנית של כל פרטי הקנייה בטרם אישרתם את התשלום.
יש להישמר מהודעות חריגות או מוזרות שיגיעו לדואר האלקטרוני שלכם. לעתים הן יכילו לוגו לא ברור, בקשות לפרטים אישיים או יהיו מאוייתות בצורה שגוייה.כמובן שבעת רכישה אונליין, יש להשתמש לצורך כך אך ורק באתרים מוכרים הידועים בקמעונאות המקוונת שלהם ודבר אחרון וחשוב, שימו לב שתוכנת האנטי וירוס במחשבכם מעודכנת מאחר וזו מהווה קרקע פורייה להאקרים וגנבים ברשת.
הביטחון והבטיחות בקנייה חשובים, אך לא פחות - המחיר. אל תשכחו לעבור ב Cashback.co.il ולקבל החזר כספי עבור כל הזמנה. כך תרכשו תמיד את המוצר במחיר הכי טוב אונליין.