איך מזהים מוצר בעייתי להזמנה אונליין - קניות ברשת, כללי זהירות

איך מזהים מוצר בעייתי להזמנה אונליין - קניות ברשת, כללי זהירות

חגיגת הקניות ברשת היא חוויה גלובלית שסוחפת אחריה מאות מיליוני גולשים. במיוחד בימים אלה של חג המולד וכניסת שנה אזרחית חדשה, שיעורי הקניות אונליין קופצים משמעותית.
אנשים קונים הכל ברשת. ממוצרי חשמל ועד ביגוד והנעלה, מצעצועים לילדים ועד תכשיטים ושעונים. ממש הכל מהכל. 
למצוא את המוצר המבוקש עבורנו הינה משימה פשוטה, אך איך נדע אם אותו מוצר נחשק עלול להיות פגום או פשוט לא תואם את התיאור שלו? רכישה שכזו היא סוג של מפח נפש ולעתים גם מסתכמת באובדן כספי.


ממש עבורכם, ריכזנו כאן את כל הסיבות שידליקו לכם נורות אזהרה ברורות בנוגע למוצר מסוים או אפילו לאתר עצמו בו מופיע המוצר המבוקש:

ראשית חשוב להסתכל על ציון או דירוג הגולשים. ציון נמוך למוצר מראה שהצרכנים הצביעו ברגליים באופן ברור נגדו.
אם מתוך 200 ביקורות לדוגמא, חצי מהן נתנו למוצר ציון מתחת לממוצע, התשובה צריכה להיות ברורה - להתרחק מהמוצר.
דומה המצב גם להפך. במידה ויש למוצר עשרות ביקורות כש-90 אחוז מהן חיוביות, זו אינדיקציה טובה לאמינות המוצר. גם למספר התגובות הכללי על המוצר חשיבות רבה. מוצר חשמלי נפוץ עם מעט מאוד תגובות אם בכלל, עלול לעורר את חשד הצרכנים ובצדק. ריבוי תגובות כעדות לחוויה צרכנית הנו דבר שראוי להתחשב בו בין אם אנחנו מזמינים חופשה בחו"ל ובין אם מדובר בבגד גוף או במכשיר סלולרי חדיש שזה עתה יצא לשוק. 

פירוט ותמונות - כפי שכבר הבנתם, יותר מידע על המוצר = יותר בטוח וכדאי לקנות, והדברים אמורים גם בנוגע לפן הויזואלי.
בעולם הדיגיטלי של ימינו, חשוב לנו לראות בעין את מה שאנחנו הולכים להוציא כסף עבורו ולפעמים מדובר בהוצאה לא קטנה.
ריבוי תמונות ופירוט של המוצר, נותנים תחושת בטחון שיש מי שעומד מאחוריו ואף לוקח עליו אחריות. 

מעבר  לפרטים או אי פרטים על המוצר עצמו, הרי שיש עוד נדבך חשוב שצריך לקחת מאוד בחשבון. הכוונה היא כמובן לאתר ממנו מבצעים את הרכישה.ראשית, חשוב להסתכל על ה URL או במילים אחרות על כתובת האתר.
באתרים המוכרים והאמינים כמו אליאקספרס לדוגמא, תסתיים כתובת האתר ב .com או ב co.il אם מדובר באתר מקומי. באתרים ובמוצרים בעייתיים, אנחנו עלולים להיתקל בכתובת או בקישור שאינם רגילים. כתובות מסוג זה הן יותר מתמרור אזהרה וקיים סיכוי סביר ביותר שמדובר כאן במקרי הונאה. על כן במקרים מהסוג הזה ניתן לזהות 'מוכרים' שפשוט מנסים 'לדחוף' מוצר כלשהו מאחר והם בעלי אינטרס ועל כן חוות דעתם עליו אינה מהימנה. 

במידה ואתם גולשים באתר שנראה לכם חשוד בדקו האם יש לו שירות לקוחות מסודר, כתובת מייל פעילה לפניות. בנוסף, בדקו אם יש אפשרות לרכישה בטוחה, למשל אם קיימת אופציית תשלום ב- PayPal לצורך העניין. לפעמים גם שווה ללכת יותר רחוק וממש לגגל על אותו אתר ולראות איזה מידע קיים עליו. האם ידוע מי המפעילים שלו והאם מדובר באתר מכירות אמין, אמיתי ופעיל.

מעבר לכך, בכל אתר יש כפתורי ניווט מרגע הכניסה אליו ועד לביצוע רכישה. גם כאן יש מספר דוגמאות למצבים בהם מוטב להתרחק מאותו אתר כמו מאש. הראשונה ואחת הנפוצות שבהן: אתר בו מופיעה הודעת הנחה בגובה של 15 אחוז, כאשר מופיע לגולשים 2 כפתורי בחירה. האחד - 'אני מקבל או מעוניין בהנחה'  והשני - 'אני מוותר ומשלם מחיר מלא'.
דוגמא נוספת: מקרים בהם גיליתם שבוצעה הכנסת מוצרים לסל ללא הסכמתכם. אלו דוגמאות קלאסיות לאתרים בעיתיים שלא כדאי להתעסק איתם בכלל. 

לסיכום, המשיכו לקנות ברשת כאוות נפשכם אך חשוב שתעשו זאת בחכמה ובמידת הזהירות הרצוייה. למכורי הקניות ברשת מביניכם- מומלץ להיעזר גם במדיה החברתית ובעיקר בקבוצות פייסבוק אונליין, לאחר שוידאתם כי הפרופילים והתגובות של אותם ממליצים הם אכן אותנטיים. 

זו הדרך לרכישה בטוחה ומהנה. 

להעצמת החוייה, אל תשכחו לעבור בקאשבק... והנה, זכיתם בעוד הנחה וחסכון בכיס!