מה אליבאבא/אליאקספרס המציאו ב'יום הרווקים' 11.11?
מעטים מודעים לכך ש'חג הרווקים' הוא למעשה 'יום המקלות הבודדים' (שימו לב לספרות המרכיבות את התאריך...), היום שבו ניתן כבוד (מינימלי אגב) לקשישים בודדים המאפיינים חלק ניכר מהאוכלוסיה המבוגרת בסין. בשנת 2009 החליטה ענקית המסחר המקוון לציין את היום הזה כיום של הנחות מיוחדות, בין יום העצמאות של הרפובליקה הסינית לבין ערב ראש השנה החדשה. בשנה הראשונה, המכירות היו צנועות, בשנייה כבר היוו שליש מהקניות בבלאק פריידי ובשנה האחרונה, 2015, מכרו הסינים מעל 14 מיליאר דולר ביום מכירות אחד, יותר כאמור מכל ההזמנות אונליין והרכישות שנעשו בכמה עשרות אתרים ועל ידי מיליוני גולשים בארה"ב ובעולם המערבי. התעצמות המכירות משנה לשנה, הביאה עימה גם כינויים חדשים ליום המכירות המיוחד - דאבל אילוון (Double 11) / נובמבר הכפול.
כמה מוכרים ומה קונים ביום הרווקים הסיני 2016?
הדואר הסיני, שירות שמסובסד על ידי המדינה בעיקר למשלוחי ייצוא, שלח ב 2015 חמישים אחוז יותר חבילות שהוזמנו באתרים המשתתפים במבצע משנה קודם לכן. סוחרים רבים מתחילים כבר באמצע אוקטובר להציע את מרכולתם בהנחה, אולם המשלוח והרכישה בפועל מצבצעים ביום המיועד בלבד. יותר מ 42 אלף מוכרים יהיו השנה ב'יום הרווקים' הסיני, עם למעלה מ 27 אלף מותגים, גידול של כ 650% מאז שנת 2009. בסין יש כ 600 מיליון משתמשי אינטרנט בשנה, באירופה 546 מיליון ובארה"ב 277 מיליון. אוכלוסיית סין מונה כ 1.3 מיליארד אנשים, כך שיש לכמות המשתמשים ההולכת וגדלה עוד הרבה לאן לצמוח.
השאיפות הגלובליות של אלי-באבא לקראת 'יום הרווקים הסיני 2016'
יותר מ 200 סוחרים מחוץ לסין, ביותר מעשרים מדינות, אישרו השנה השתתפות בחגיגת הקניות הסינית. בשנה שעברה אפילו במדינת ישראל, בחסות 'חג הקניות' (ShoppingIL) ביוזמת גוגל המקומית, התאחדו ימי הקניות למבצעי ענק והנחות מקבילים בכמעט כל אתרי המסחר בארץ ומחו"ל.
'הטריק הישן ביותר בספר' של העלאת מחירים לקראת הוזלתם, מהלך שהפך לשיגרה מקובלת במערב, אינו עובר את הקהל הביקורתי בסין וההנחות המוצעות ב'יום הרווקים' נחשבים למשתלמות במיוחד, נדירות ולא חוזרות. את המבצעים הטובים ביותר לצרכן הפרטים תוכלו למצוא כמובן באתר הסיני הגדול והטוב בעולם על פי הביקורות - 'עליאקספרס' (Aliexpress.com) איתו משתתפים השנה בחגיגת המכירות הסינית גם האתרים האחרים שמוחזקים באותה בעלות: Tmall.com, Taobao.com, Alibaba.com.
לא רק קלינטון - גם לסינים יש סלבס שבאו לסייע בשיווק 'יום הרווקים'
בזמן שהגברת הילרי קלינטון רצה לקמפיין עמוס כוכבי רוק ופופ עכשווים, גם הסינים לא רצו לוותר על אותם שמות גדולים וממש כמוהה, הזמינו להופעה באירועים שייצינו את היום המיוחד ברחבי סין, את קייטי פרי שנחשבת לכוכבת חוצת גבולות, קובי בראיינט (הנתפס בסין כ'חצי אלוהים') יגיע לעודד, דיוויד היל (מי שאחראי על אמריקאן איידול, גמר ה NFL ועוד) יפיק את האירוע הגדול וכל הרשת תגעש לכבוד מה שככל הנראה יהיה היום שבו נמכרו הכי הרבה מוצרים אונליין אי פעם.
טיפים ל-יום הרווקים הסיני 2016, איפה קונים?
- התמקדו באתר אליאקספרס שם תמצאו מבצעים בולטים, במדור מיוחד שנפתח מדי שנה במיוחד עבור יג הקניות שחל ב 11 לנובמבר. המדור פתוח כבר עתה, אל תחכו.
- הקפידו לרכוש מוצרים עם דירוג גבוה ועם מוכר שמדורג גבוה. גם בחגים מוצרים ומוכרים לא ראויים פועלים וכדאי ליהמנע ממפגש וירטואלי עימם.
- קיראו את התגובות של הגולשים על המוצר ועל החנות, הן מגלות צדדים מהותיים בחווית הרכישה והשימוש במוצרים, שהמוכר לא רוצה או יכול לתאר לכם.
- שימו לב שתוך כדי יום הרווקים, עלי-באבא על כל אתריה, כמו גם אתרי מסחר נוספים (איביי, אמאזון ועוד), עשויים להפיץ מבצעים בלעדיים לגולשי האתר בזמן נתון. מומלץ להשקיע זמן ומחשבה בתהליך הרכישה גם תוך כדי יום הרווקים עצמו.